Eseménydús hétvégéje volt a Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács önkénteseinek. November 18-án délután kezdődött a hagyományossá vált Ifibörze, amit Bozonton a Rubin Panzióban szerveztek meg.

Ifiborze1

Közel negyven fiatal vett részt az Ifibörzén, ahol a fiatal önkéntesek szervezeteinek bemutatására, tapasztalatcserére és együttműködések elindítására került sor. Szombaton az ismerkedéssel és a csapatépítéssel kezdődött a rendezvény programja. Ugyanakkor rendezvényszervezést is tanulhattak a fiatal önkéntesek Száfta Szendétől. Az előadások alkalmával műhelymunkákra és csapatépítő játékokra is sor került. A nap végén gitáresten vezethették le a nap fáradalmait, ahol közösen énekeltek az Alteregó együttes fiatal zenészeivel. Vasárnap Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke tartott előadást a fiataloknak, aki kihangsúlyozta, nagyon fontos a szervezetek közötti kommunikáció. „Egymás rendezvényeit tudjuk ezáltal segíteni, és nem egymásra szervezni. De ugyanakkor a közös dolgokban együtt lehet működni, és a hiányosságokra is könnyebb megoldást találni. Több ember, nagyobb csapat, több munkát tud elvégezni, ezáltal a rendezvények színvonala is emelkedhet. De az is fontos, hogy egymást nem csak munkával, hanem ötletekkel is tudják segíteni az önkéntesek. Az ötletek pedig színesebbé és érdekesebbé tudják tenni a rendezvényeket.” Ugyanakkor elmondta, hogy ő is sokat önkénteskedett, ezért átérzi az önkéntesek munkájának a súlyát, ezért is tartja fontosnak, hogy támogassa az önkéntesek kezdeményezéseit. Ezt követően a fiatalok bemutathatták egymásnak a saját rendezvényeiket, programjaikat, amiket közösen megvitattak és próbáltak együttműködési lehetőségeket találni. Döntés végül csak annyiról született, hogy a jövő év elején elindítanak egy olyan közös programot, amibe mindenki bekapcsolódik, és ebből összehoznak egy közös Kárpát-medencei rendezvényt, mert úgy ítélik meg, hogy szükség lenne az ilyen együttműködésekre is.

Ifiborze2Ifiborze3

A kétnapos rendezvényt a Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács szervezte Hargita Megye Tanácsa és a Communitas Alapítvány támogatásával.

Támogató

bgalogouj

Partnereink

UIET logocstitharitmiertlogo80 veritas