A Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács csapata fontosnak tartotta, hogy már rögtön a tisztújító küldöttgyűlés után elkezdje a munkát ezért 2021. október 1-3 között tartott egy csapatösszerázót a GYTIT csapatának és tagszervezeteinek. Nem titkolt célja volt a rendezvénynek, hogy új tagokat vonzzon be a GYTIT csapatába, ez sikerült is, hiszen sok a környéken működő diáktanácsos jelen volt a rendezvényen. Éppen ezért a hangsúlyt a diáktanácsokra fektettük, kitaláltunk egy közös stratégiát, amely alapjám a kevésbé működő diáktanácsok is újra lendületet sikerült adni. Erre azért volt szükség, mert a diákokban benne van a tenni akarás, a munkakedv, csak bizonyos okok miatt ez nem tudott felszínre törni és a mostani vírushelyzet is nagyban visszamozdította ezt. Úgy néz ki a közeljövőben egy jó összefogással sok mindent meg tudunk majd valósítani, de ehhez elengedhetetlen volt ez az csapatépítő és természetesen fontos az is, hogy a körülmények is megfelelőek legyenek.

Az első napon a résztvevők megismerhették egymást, illetve megismerhették Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács tagjait, programjait és partnereit is. A résztvevőknek lehetőségük nyílt betekintést nyerni az elmúlt évek tevékenységeibe, illetve közösen tudtak dolgozni a jövőt érintő tervein is. Elindult, egy kezdeményezés, amely kimondottan a diáktanácsokat érinti, ugyanis el akarnak kezdeni egy közös munkát, amely feltételeinek a megteremtésében a GYTIT is partner szerepet vállal. Az eseményen résztvevő 25 fiatal tudta bővíteni a kapcsolati tőkéjét, hiszen több új embert ismerhettek meg, akik aktív közösségi szerepet vállalnak. Eredményes munka volt, jó csapattal és jó tervezéssel. A rendezvény „gyümölcse” egy új diáktanács megalakítása lesz, amelyet a fiatalok még az idén meg szeretnének alakítani amelybe a Gyergyói-medence diáktanácsai fognak csoportosulni.

Nagyrészt diáktanácsokból érkeztek fiatalok, ezért az őket érintő a témára és problémákra volt inkább nagyobb hangsúly fektetve a hétvége folyamán. A programról természetesen nem maradt el a szórakozás, az ismerkedés sem, nagy örömünkre szolgált, hogy néhány ügyes, aktív fiatallal bővült a csatunk és másoknak is segíteni tudtunk.

Az összerázó nagyon hasznosnak bizonyult, a fiatalok nagyok aktívak voltak, sok jó ötlet született, amit majd a jövőben reméljük meg fognak valósítani a program résztvevői és tagszervezeteik.

A rendezvényt a Communitas Alapítvány támogatta.

Támogató

bgalogouj

Partnereink

UIET logocstitharitmiertlogo80 veritas