„Egységben az erő” címszó alatt tartotta meg a Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács a tisztújító küldöttgyűlését 2021. október 1-én Gyergyószentmiklóson a Művelődési Ház Karancsi Sándor teremében.

A küldöttgyűlés résztvevői a GYTIT tagszervezetei voltak és a GYTIT által meghívott személyek. Kántor Boglárka és Erős Levente köszöntötték a fiatalokat a megnyitón, majd Barti Tihamér Hargita Megye Tanácsának alelnöke, a GYTIT első elnöke bíztatta a fiatalokat az összefogásra. Bende Sándor parlamenti képviselő megköszönte a leköszönő elnök munkáját és sok sikert és jó munkát kívánt az új csapatnak. Oltean Csongor a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) elnöke örömét fejezte ki, hogy részt vehet a küldöttgyűlésen, valamint, köszönetét nyilvánította ki Erős Leventének az elmúlt évek közös munkájáért. Kelemen Szilárd Péter a HÁRIT elnöke is megköszönte a meghívást, jó munkát kívánt és figyelmességre intette a fiatalokat.

A köszöntő beszédeket követően Erős Levente megtartotta beszámolóját az elmúlt évek tevékenységéről, munkájáról, amit GYTIT elnökként végzett. E mellett megköszönte csapatának a közös munkát és megígérte, hogy a GYTIT ezután is számíthat a segítségére, mert attól eltekintve, hogy leköszön az elnöki tisztségről, nem engedi el a GYTIT kezét ezután sem. Ezt követően megtartotta bemutatkozását Benedek Miklós-Zoltán, mint a GYTIT új elnökjelöltje. Beszédében elmondta, hogy mik a tervei az elkövetkezendő időszakra, amennyiben megválasztják a küldöttek őt a GYTIT elnökévé és kihangsúlyozta, hogy szeretné, ha kölcsönösen segítenék egymást a tagszervezetekkel és együtt tudnának dolgozni. Az elnökjelölt bemutatkozása után következett a szavazás, amely a Szavazat Felügyelő Bizottság vezetésével zajlott le. Amíg a bizottság megszámolta a szavazatokat addig a küldöttgyűlés munkálatai folytatódtak az alapszabályzat módosításokkal, amelyekből a legfontosabb módosítások, hogy ezután az elnöki mandátum 2 évig tart és az elnökség száma lecsökkent. Szavazat Felügyelő Bizottság ismertette az eredményt, ami szerint Benedek Miklós-Zoltán lett a Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács új elnöke a szavazatok elsöprő többségével. Az új elnök megköszönte a támogatást, majd nevesítette az elnökség többi tagját, amit a küldöttgyűlés elfogadott. A szavazás értelmében az GYTIT új ügyvezető elnöke Elekes Szabolcs, titkára Csergő Timea, és a két alelnöke Málnási Beáta valamint Péter Krisztián lettek.

A küldöttgyűlés munkálatainak befejezése után a fiatalok a beszélgetést egy díszvacsora keretében kötetlen formában folytatták.

A GYTIT Tisztújító küldöttgyűlését a Communitas Alapítvány támogatta.

 

Támogató

bgalogouj

Partnereink

UIET logocstitharitmiertlogo80 veritas